Happy Eastern! - Reisverslag uit Accra, Ghana van dorienenfroukje - WaarBenJij.nu Happy Eastern! - Reisverslag uit Accra, Ghana van dorienenfroukje - WaarBenJij.nu

Happy Eastern!

Door: Dorien en Froukje

Blijf op de hoogte en volg

12 April 2009 | Ghana, Accra

Lieve allemaal,

Om te beginnen natuurlijk allemaal een vrolijk Pasen! Hier vieren ze ook Pasen, wel zonder paashaas, paaseitjes en zonder paasontbijt, maar mét heel veel kerkdiensten. Vanaf eastern friday (goede vrijdag) tot en met morgen zijn er de hele dag door kerkdiensten om de opstanding te herdenken.
Vanmorgen zijn wij met de andere vrijwilligers naar het Golden Tulip Hotel geweest om daar uitgebreid te paasbrunchen met lekkere broodjes en vers fruit.

Wij hebben nu een korte paasvakantie. Vrijdag waren de kindjes van de daycare vrij en maandag natuurlijk ook. Wel jammer, want nu werd het wel een heel kort weekje met maar twee daagjes daycare. Afgelopen dinsdag zijn we pas terug gekomen in Kokobeng, het dorpje.
Vorige week woensdag zijn we met Ide, Daphne, Dorien, Martijn en Nele richting Lake Volta gegaan. Met een luxe trotro busje zijn we vanuit Kumasi richting Koforidua gegaan, een dorpje richting Volta. Elke donderdag is er in dit dorpje een kralenmarkt met armbandjes, kettinkjes en heel veel oorbellen. Dus deze markt konden we mooi even mee pikken, met als resultaat: heel veel nieuwe sieraden!
Na de markt zijn we doorgegaan naar Akosombo, een stadje aan de Volta rivier. We hadden het echt getroffen, een super mooi hotel, aan de rivier, met een klein stijgertje waar je kon eten.
‘s Middags hebben we een kano tocht gemaakt over de Volta rivier. Het was zo mooi, net alsof je in zo’n natuurfilm zat.
Vanuit daar zijn we verder gegaan naar Hohoe, dit ligt aan de andere kant van het meer, aan de kant van Togo. Hier kon je de Wli watervallen bekijken en beklimmen en grotten beklimmen. Om de grote waterval te bekijken moest je een tocht omhoog klimmen, echt een tocht voor gevorderden, erg hoog en heftig. Maar het resultaat was het volgens Dorien zeker waard, het uitzicht was heel mooi op de grootste waterval van Ghana.

Na twee daagjes daar in een mooi hotel te zijn verbleven zijn we aan de terug weg begonnen. Met een klein vissersbootje zijn we het meer over gestoken, een tochtje van een uurtje. Die nacht hebben we een goedkoop hotel opgezocht, waar de schimmel op de muren stond, waarna we de volgende dag weer aan de reis verder gingen.
Aan het begin van de middag kwamen we weer in Kumasi aan. ‘s Avonds hebben we nog lekker een échte pizza gegeten om het weekend af te sluiten.
Het was een super leuk weekend, we hebben zo ontzettend veel mooie dingen gezien, echt om nooit te vergeten!

Voor de voetbalfans onder ons: de WK-kwalificatie wedstrijd, Ghana-Benin, waar we heen zijn geweest, is geëindigd in 1-0 !!
Het was echt super leuk om zo ‘ons’ land aan te moedigen, geheel gekleed in Ghana tenue (zie foto).

Een fijn paasweekend!

Heel veel liefs vanuit Ghana.
Dorien en Froukje

• 12 April 2009 - 13:50

Nina&Jelle:

Hee moppies!!!
    Happy paashaas!
    We zijn harstikke jaloers op jullie avonturen en blij om weer op de hoogte te zijn.
    Echt vet dat jullie bij de WK-kwalificatie zijn geweest:D
    KUSSSS

• 12 April 2009 - 20:36

Bert En Ilse:

Hoi lieve meiden,
    Vrolijk Pasen voor jullie allemaal!
    Wat een super mooie foto's! Bert en Bram zijn wel een beetje jaloers dat jullie bij de WK kwalificatie wedstrijd zijn geweest
    :-) Dikke paasknuffel van ons.

• 12 April 2009 - 22:35

Martijn :

echt super fotos meiden (L) love u D

• 13 April 2009 - 07:50

Marion:

Zo dames geniet er nog lekker van want de tijd begint nu toch wel op te schieten! Wat een prachtige foto's.
    Liefs Marion

• 13 April 2009 - 13:54

Jakoline:

Lieve Froukje,

Dank voor jullie bericht. Alhoewel wat laat, wensen wij jullie ook een fijne pasen toe! Wat een mooie foto's zitten er weer bij! Het schiet al op he, nog eventjes en jullie beginnen aan je laatste maand! Hier alles goed, wij hebben vandaag een paasbrunch gehad met Marloes, Vince en Pien en andere vrienden uit de straat. Met eitjes zoeken en een speurtocht was het heel gezellig. Het zonnetje schijnt maar het is wel koud. Vorige week bracht ik je moeder naar huis en je vader stond in de deuropening. Teuntje zag me en sprong zo over je moeder de auto in naar mij toe. We hebben echt wat samen hoor!
    Veel plezier, en tot ziens!
    Jakoline

• 13 April 2009 - 19:07

Lucienne:

hoi lieve Froukje,
    het was gister gezellig met je paps en mams. heb net jullie bericht gelezen en de foto's bekeken. wat een schitterende foto's. krijg gewoon zin om al dat moois met eigen ogen te gaan bewonderen. mijn complimenten voor al jullie tot nu toe verrichtte werkzaamheden daar, echt een hele dikke vette pluim! ik weet dat het soms lang niet altijd meevalt maar al is het maar een druppel(tje) op de gloeiende plaat: alle kleine beetjes helpen!!
    fijn dat jullie ons weer hebben laten meegenieten en toi toi toi voor de komende periode.
    lieve groeten van ons allemaal
    xxxxxx uit uithoorn

• 13 April 2009 - 21:45

Iris:

Dag meiden,
    Te laat voor een fijn Pasen te wensen, maar ja niks aan te doen. Alles ziet er wederom geweldig uit. De tijd gaat nu snel, geniet er nog maar van. Hier wordt de natuur ook weer mooi groen en het weer iets beter. We zullen je over 2 weken missen Froukje in La Maletie.
    Kusjes van ons

• 14 April 2009 - 07:25

Tes:

Hey Frouk,
    Wat een mooie foto's! Jullie maken een verschil daar, zo goed. Ook goed om te zien dat je het leuk heb daar. Geniet ervan!
    Kus, Tes

• 14 April 2009 - 19:10

Hoi meiden,
    Ik sluit me aan bij de andere reacties, wat een schitterende foto's. Ziet er echt heel profi uit, wat gaaf om dat in het echt te zien zeg.
    Wij hebben net als Jakoline ook heel gezellig in onze straat met de kinderen paaseitjes gezocht, gebruncht en aan de Prosecco gegaan. Daarna kwamen we elkaar nog tegen in Elswout, wat een dorp he, dat Ramplaankwartier! Heel gezellig.
    Meiden jullie doen het super, we blijven jullie volgen tot de laatste week.
    Veel liefs, Yvette

• 20 April 2009 - 09:50

Yvette:

Zeker geen stroom gehad of hebben jullie weer iets leuks ondernomen? Want ik mis de update hoor! Alles goed met jullie? x Yvette

• 25 April 2009 - 18:35

Yvette:

Volgens mij zijn jullie, net als Bert en Ilse en de rest wel een beetje aan het aftellen, toch? Het is volgens mij nog maar een week of 3? We blijven jullie volgen (tenminste als er nog iets nieuws te melden is) en kijken er naar uit dat je weer thuiskomt Frouk (om jou zelf op de eerste plaats, en als oppas natuurlijk ook!). We gaan je meteen 'volboeken', ha,ha. Succes nog even meiden en tot later. x Yvette

• 29 April 2009 - 16:19

Nina:

Ik mis jullie!!!
    Van de foto's ben ik diep onder de indruk, echt mooie plaatjes,
    KUS