Aangekomen in Ghana!
Door: Froukje en Dorien
10 Januari 2009 | Ghana, Accra
Lieve allemaal,
ons eerste berichtje vanuit een warm, druk, maar zeer indrukwekkend Ghana.
gisternacht zijn we aangkomen. diep in de nacht arriveerden we in ons 'resort' Big Milly's Backyard in Kokrobite, in de buurt van de hoofdstad, Accra. Helaas kunnen we vanuit dit internetcafe geen foto's op de site zetten, omdat er geen usb-aansluiting is. maar foto's komen snel want ze zijn zeer de moeite waard:)
Gisteren meteen kennis gemaakt met het Ghanese eten, omdat we zo laat wakker waren moesten we van de lunchkaart bestellen. Omdat er geen pasta meer was hebben we patat besteld, die ongelofelijk vet was! savonds was het barbecue avond, en dat was lekker eten! Ook hebben we alweer met heel wat mensen kennis gemaakt. Als blanke ben je zo opvallend! iedereen komt naar je toe en wil je vriend zijn! ze willen je alles laten zien van Ghana! Ze zijn zeer behulpzaam en bedoelen alles goed, maar voor Nederlandse begrippen zijn ze wel opdringerig!
Vndaag hebben we weer lekker lang geslapen (onze kamer/hut heeft een ventilator!) en toen we wakker waren zijn we naar het strand geweest en hebben we lekker in de Atlantische Oceaan gezwommen! Daarna zijn we opweg gegaan naar Accra met de Tro-Tro, een oud, klein busje voor zo'n (25 eurocent!) we hebben onze ogen uitgekeken onderweg: overal mensen die dingen verkopen. van fruit tot sponzen, van swiffers tot crackers en zakjes water. In Accra kwamen we meteen op de markt. zeer druk en overal mensen die 'obruni' (blanke) naar je roepen! zometeen gaan we weer terug met de bus want vanavond treed er een band op, in het resort! De ghanezen daar waren er ontzettend enthousiast ovr dus dat wordt waarschijnlijk groot feest!
we blijven nog een aantal dagen hier, dinsdag worden we opgehaald door iemand van GoodWOrkGhana en gaan we opweg naar Kumasi, we slapen dan nog een nacht in Cape Coast, dus zullen we woensdag in Kumasi arriveren. Waarschijnlijk dan nieuw bericht en hopelijk de mogelijkheid om foto's op de weblog te zetten!
Veel schaatsplezier in Nederland! Wij vermaken ons komende op het strand:)
Lieve groetjes van Froukje & Dorien
ons eerste berichtje vanuit een warm, druk, maar zeer indrukwekkend Ghana.
Veel schaatsplezier in Nederland! Wij vermaken ons komende op het strand:)
Lieve groetjes van Froukje & Dorien
10 Januari 2009 - 17:18
Fleur:
Fijn dat alles goed met jullie gaat en succes met de oprdringerige mensen daar! ;)
liefs ! -
10 Januari 2009 - 17:30
Myrthe:
Jullie doen goed werk!!! Heel veel succes.
Een hele dikke kus van Myrthe -
10 Januari 2009 - 17:35
Bert En Ilse:
Heerlijk om zowel via de mail als dit van jullie te horen.Sterkte met alle
cultuurshocken.veel liefs uit schaatsend Haarlem Dikke kus voor jullie. -
10 Januari 2009 - 17:40
Pauline:
Wauw meiden jullie avontuur begint goed! geniet ervan, liefs, Pauline -
10 Januari 2009 - 17:49
Sabina:
Haaaj lieverds!
'T klink nu al super! Have fun deze paar dagen en dan hard aan t werk neem ik aan! succes! Hele dikke zoen(K) bina! -
10 Januari 2009 - 18:06
Bert En Ilse:
Heerlijk om zowel via de mail als dit van jullie te horen.Sterkte met alle
cultuurshocken.veel liefs uit schaatsend Haarlem Dikke kus voor jullie. -
10 Januari 2009 - 18:07
Martijn:
dag meiden!!
nou klinkt allemaal zeer goed kan niet wachten tot de fotos komen en ben heel benieuwt wat julie allemaal beleven daar.suc6
love u doortje -
10 Januari 2009 - 19:20
Renske :
Hoi lief nichtje,
Fijn dat het goed is gegaan. Geniet er lekker van in jullie hutje op het strand! Dikke kus van ons -
11 Januari 2009 - 09:36
Lisa:
Heej Lieverds,
Klinkt echt heerljk de zon. Ik vind het heer wel een beetje heel koud ;-). Geniet nog maar even van de dagen daar! (leuk zo die berichten van jullie)
Liefs Lisa -
11 Januari 2009 - 10:36
Vera:
Waauw, klikt gaaf! Ik ben heel benieuwd naar de foto's! Veel plezier op het féést!
Liefs xxxx -
11 Januari 2009 - 12:51
Iris:
Hoi hoi,
Klinkt spannend, vooral dat warme weer trekt ons. Vandaag de Bannetocht gedaan op de schaats. Gek he zo'n verschil in temperatuur.
Zet em op en veel plezier.
Kus -
11 Januari 2009 - 13:04
Sabine:
Klinkt echt heel leuk!
Ben benieuwd naar de foto's, succes :) xxx -
11 Januari 2009 - 16:48
Lucienne En Ronald:
hallo lieve obruni's!!
fijn dat tot nu toe alles zo goed verloopt. we zijn zeer benieuwd naar jullie foto's en ik wil wel even om het hoekje bij jullie kijken hoor, klinkt erruugggg leuk allemaal. hier is het nog steeds lekker koud en super schaatsweer (ik heb helaas vandaag moeten werken). nou meiden geniet er nog heerlijk van en laat het maar allemaal over je heen komen. tot snel weer. lieve groeten van ons allen uit uithoorn!!!! -
11 Januari 2009 - 17:17
Jenny:
Hee lieve Frouk!
Klinkt nu al helemaal geweldig:D Ben jaloers!!!
Wees maar blij dat je daar zit, zoooo lekker warm! Hier = heel koud, heb zaterdag weer staan bibberen in PLUK. Haha dat ga je sowieso niet missen! Heeeeel veel plezier! Harstikke leuk om je verhalen te mogen lezen:)
Liefs,
Jenny -
11 Januari 2009 - 17:35
Angelique & Astrid:
Ha dames!
Goed om te horen dat jullie veilig aangekomen zijn en je goed amuseren. Wij hebben vandaag al weer op de schaats gestaan; ook heerlijk! Genieten jullie nog maar even lekker van zon, zee, strand, etc....;-).
11 Januari 2009 - 18:23
Zeno:
Lijkt me best leuk daar.
Ik hoop dat jullie het erg leuk krijgen.
Groetjes,Zeno -
11 Januari 2009 - 18:26
Mees:
Lekker warm zeker!
Suprrrrr veel plezier in de komende dagen Very Happy
we hebben nog lekker geschaatst
Meesieman -
11 Januari 2009 - 19:28
Nina:
Hee schatten, Top om te horen hoe het daar gaat. Klinkt echt als een mooie ervaring; nu al! Schaatsen gaat wel lukken;) Xx -
12 Januari 2009 - 09:56
Tessa:
Mag ik ruilen met jullie? Ik zou liever zon,zee en strand hebben dan schaatsen :-)
Veel plezier en succes!
Groet, Tes -
12 Januari 2009 - 16:32
Marion:
Wat ontzettend leuk om zo snel al iets van jullie te vernemen. Het klinkt fantastisch.Ik zie al graag uit naar jullie volgende berichten -
12 Januari 2009 - 17:07
Lucienne:
en hoe was het feest? begrijp dat jullie morgen worden opgehaald voor doorreis naar Kumasi? goede reis en tot later xxx